Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Verstappen havaroval a přišel o druhý trénink

Verstappen havaroval a přišel o druhý trénink

Přiznává svou chybu

Vítěz Velké ceny Rakouska se dnes nepředvedl v nejlepším světle. V úvodní fázi druhého tréninku přišel o kontrolu nad vozem v pravotočivé zatáčce Luffield a po neúspěšném pokusu o záchranu situace skončilo jeho RB14 v bariéře. Záď vozu byla natolik poškozena, že mladý Nizozemec mohl jít rovnou pod sprchu, ačkoli odkroužil pouze dvě kola. Je třeba dodat, že problémy měl už v prvním tréninku, kdy ho zradila převodovka, ale tehdy již měl na kontě 24 kol.

"Myslím, že jsem od tvrdých pneumatik chtěl příliš moc a prostě jsem dostal smyk," vysvětlil Verstappen. "Naneštěstí jsem bariéru trefil pod takovým úhlem, že jsem přišel o pravé zadní kolo. Přijít o druhý trénink rozhodně není ideální, ale z vozu jsem už měl dobrý pocit. Vyvážení bylo téměř ideální, čas ztrácíme pouze na rovince."

Navzdory optimismu bychom zítra neměli čekat, že jezdci Red Bullu zabojují o pole position.

"Vyzkoušíme je zítra," řekl Verstappen o delších stintech. "Třetí trénink je na to dost dlouhý, takže budeme mít nějaká data a k dispozici budu mít i údaje z Danielova vozu. Mělo by to být v pohodě. Nezdá se, že bychom šli do boje o pole position, ale zítra prostě uděláme, co půjde. Alespoň mi zůstaly dvě měkké sady, to je dobré. Čekal jsem, že s novým povrchem bude trať hladší, ale není. Zmizely jen některé z opravdu nepříjemných hrbolů, ale i přesto mám tenhle okruh rád."