Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Alonso je herečka jako Neymar

Alonso je herečka jako Neymar

Fňukání patří k taktice

Kevin Magnussen se v Německu vrátil k incidentu, přesněji ke dvěma, ke kterým došlo dva týdny předtím ve Velké Británii. Po prvním tréninku a první "téměř kolizi" Fernando Alonso Magnussena kritizoval za "velmi nebezpečnou jízdu". Když se pak v závodě v souboji s Magnussenem ocitl dvěma koly až za obrubníkem, okamžitě do vysílačky hlásil: "Tak co teď Magnussen předvedl, to jsem v životě neviděl."

Magnussen v Německu vysvětloval, že to není Alonsův skutečný názor, ani jeho pravé emoce, ale že to hraje na Charlieho Whitinga a sportovní komisaře. Stejně to prý na mistrovství světa ve fotbale hrál na rozhodčí jistý špičkový brazilský fotbalista, jenž na trávníku proležel bezmála 14 minut, a to jeho tým vypadl už ve čtvrtfinále.

"On si hodně stěžuje do vysílačky, ale je to jako v jiných sportech. I velcí sportovci jako Neymar a další mají ve zvyku trochu zveličovat," podotkl s úsměvem.

Šéf Haasu Günther Steiner Magnussena podpořil. "Fernando prostě dělá svou práci. Je jedním z nejlepších jezdců, je velmi dobrý ve všem. Dělá to už dlouho, takže dobře ví, které tlačítko je třeba zmáčknout. Jenom to zkouší. Samozřejmě chce co nejlepší výsledek a prostě mu to před dvěma týdny nevyšlo," uvedl.