Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso zariskoval příliš brzy

Alonso zariskoval příliš brzy

McLaren: Promarněná šance

Z Velké ceny Německa odjíždějí s prázdnou pouze dva týmy. Trápící se Williams a neméně utrápený McLaren. Pro Stoffela Vandoornea (13. místo) byla neděle jen dalším dnem hledání odpovědi na otázku, proč ten vůz nejezdí tak jako má, nebo alespoň tak jako Alonsův. Aby toho nebylo málo, přidaly se problémy s motorem, takže i za třinácté místo vděčí hlavně štěstí.

"Byl to velmi těžký závod. První část byla otřesná, jezdili jsme téměř poslední, tak jako po většinu tohoto víkendu. Pak jsme měli problém s motorem a mysleli jsme si, že budeme muset odstoupit ze závodu, ale našli jsme nastavení, se kterým se dalo pokračovat. Měli jsme o trochu méně výkonu než obyčejně, ale aspoň jsme se vrátili do závodu. Když začalo pršet, správně jsme se rozhodli nezastavit pro přechodné pneumatiky, což nám získalo pár pozic. Třinácté místo je asi to nejlepší, co jsme mohli dnes získat," myslí si belgický jezdec.

Fernando Alonso (16. místo) dlouho vypadal, že bude na konci závodu bojovat o poslední bodované pozice. Když se ale nad okruh přihnala mračna a spadly první kapky, řekl si, že vlastně nemá co ztratit a riskl okamžité přezutí na intermediálky. O pár kol později se vrátil pro slicky, zřejmě s pocitem, že to alespoň zkusil. Jenže nakonec může litovat, protože kdyby se držel jezdců před ním, byl by mu výjezd safety caru nabídl hru s mnohem větší šancí na odměnu.

"Náročný závod. Vsadili jsme na déšť a při prvních kapkách jsme přezuli na přechodné pneumatiky. Očekávali jsme silnou přeháňku. Jenže ta nepřišla a my jsme se s přechodnými pneumatikami ocitli na suché trati, takže jsme je zničili a opět zastavili pro slicky," řekl Alonso.

Alonso byl klasifikován na šestnáctém místě, ačkoli ze závodu odstoupil dvě kola před cílem. Závodník tvrdí, že tak učinil pouze na pokyn týmu a McLaren zase, že viděl potenciální hrozbu poruchy převodovky. Můžeme předpokládat, že se jednalo o divadélko, aby Alonso mohl v Maďarsku beztrestně použít novou převodovku.

Další závod, na který bude chtít oranžový tábor rychle zapomenout