Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vandoornův problém zůstává záhadou

Vandoornův problém zůstává záhadou

McLaren: Vyvíjíme správným směrem

Zajímavé, jak se tradiční britské týmy McLaren a Williams shodly. Nové díly fungují, takže vývoj jde správným směrem. Jak Williams, tak i McLaren přitom ztratil jednoho jezdce už v Q1 a druhý zůstal těsně před branami Q3.

Stoffel Vandoorne (20. místo) měl smůlu, že dnešní dopolední trénink překazil déšť, takže jeho část garáže nedostala příležitost zjistit příčinu jeho problémů.

"Situace dnes je stejná jako v Silverstone. Od prvního dotyku s asfaltem jsme byli s odstupem nejpomalejší a dnes se na tom nic nezměnilo. Je to frustrující, protože jsme vyměnili velké množství dílů, abychom se problému zbavili, ale zatím jsme nenašli řešení. Rozhodně jsem nezapomněl jezdit. Můj a Fernandův vůz jsou stejné specifikace, ale my máme nějaký problém v datech," konstatoval smutně.

Fernando Alonso (11. místo) byl dnes prvním, kdo nepostoupil do Q3, takže na startu bude  mít nové pneumatiky.

"Rozhodně jsem rád, že máme jedenácté místo. Je to takové malé pole position pro střed pole. Zítra si můžeme vybrat pneumatiky, jaké budeme chtít, a budou nové. Takže se nám nabídne skvělá příležitost bodovat. Bude to těsný boj, ale v neděli jsme obyčejně konkurenceschopnější. Vůz se zlepšuje, nové díly rozhodně zvýšily rychlost, ale i ostatní dělají malé kroky vpřed, takže poměr sil se víceméně nemění. Nicméně vývoj jde správným směrem a na další závod snad přivezeme více nových dílů a větší novinky," uvedl exmistr světa.

Vandoorne potřebuje nejprve odstranit problémy, pak může opět závodit