Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton zkritizoval britské komentátory F1

Hamilton zkritizoval britské komentátory F1

Téměř si ani nevšimli jeho fantastického výkonu

Když skončila Velká cena Německa i všechny povinnosti, které měl její vítěz Lewis Hamilton, pustil si záznam závodu s komentářem od britské televize Sky Sports a byl velice zklamaný.

"Ani jeden z nich pro mě neměl dobrého slova. Ať už je důvod jakýkoliv, dobře, odpouštím vám," napsal britský jezdec na jednu ze sociálních sítí. Ale tento jeho příspěvek byste teď hledali marně, protože byl celkem rychle vymazaný. Nicméně, v Maďarsku se úřadující šampión nemohl vyhnout vysvětlení.

"Napsal jsem to po tom, co jsem se podíval na závod, ze kterého jsem měl v srdci úžasný pocit. Pak jsem nabyl dojmu, že si nevšímali určitých věcí. Některé jim úplně unikly. V jednu chvíli začalo pršet a já jsem byl o tři sekundy rychlejší než jiní jezdci, ale na televizní obrazovce byly pouze rozestupy mezi námi, ne časy, takže lidé si ani nemohli všimnout rozdílu.

Také se nikdo nevěnoval rozdílům,v mém řízení, jak jsem si vybíral odlišné jízdní stopy. Ale když nám to komentují bývalí jezdci, myslel jsem si, že na takovou věc poukáží, ale nic. Kdybych tam byl já… Když kupříkladu sleduji závod, všímám si způsobu, jak Sebastian najíždí do zatáček, jak otáčí vůz.

Některé jezdce jsem sledoval v televizi, když jsem vyrůstal, a je to zajímavé. Někdy mění způsob komentování, liší se to i ze závodu na závod. A když jejich výkon porovnáte s tím, když například bývalý tenista komentuje zápas, tak ten mluví o technice hráčů, jak trefují rychlé míčky, jak hrají na trávě a jak na písku (Hamilton nejspíš myslel antuku, pozn. red.). V přenosech F1 to tak není, i když je pravda, že jsem neviděl všechny závody.

Část vysílání byla pozitivnější. Nakonec tam bylo pár dobrých komentářů některých jezdců. Ale mají těžkou práci, když musejí komentovat průběh závodu, to uznávám,"sdělil obhájce titulu.

VC Německa 2018


Velkou cenu Německa na Sky Sports F1 komentovali David Croft a bývalý závodník F1 Martin Brundle. V roli experta jse pravidelně vyskytuje Paul di Resta, disponující nejčerstvějšími zkušenostmi, ale svou troškou nejednou přispějí i Johnny Herbert, Damon Hill, Anthony Davidson, letos také Nico Rosberg a před třemi týdny v Británii Jenson Button.