Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hamilton sjel horskou dráhu

Hamilton sjel horskou dráhu

Mercedes: Měli jsme trochu štěstí

Úmyslně se pasovali do role outsidera. Hungaroring neměl být jejich šálkem kávy. A vida, oba mercedesy budou zítra stát v první řadě. Byla to jen hra se slovy, nebo jde opravdu o překvapení?

Měli jsme trochu štěstí,“ přiznal bez okolků šéf Mercedesu Toto Wolff. „Dvě bouřky, které se přes okruh přehnaly, byly pro nás vskutku darem z nebes. Když začalo pořádně pršet, bylo hned jasné, že na pneumatikách do mokra jsme nejrychlejší. Teď je pro nás možné všechno. Přitom jsme do Maďarska jeli s vidinou, že budeme hlavně minimalizovat ztráty a že nejdůležitější bude mít obě auta na slušných bodech. Ferrari ovšem rozhodně nesmíme podcenit, má obrovskou sílu.“ 

Pro Mercedes byl déšť opravdu darem z nebes

Optimismem opět hýří i Lewis Hamilton (1. místo), který si vyjel 77. pole position v kariéře ve F1. „Jakápak senzace, celý víkend přece patříme k nejrychlejším. Pořád jsme hledali, jak se dostat ještě blíže ke špici. Ale že opanujeme první řadu, to jsme opravdu neměli v plánu. Jenže když se otevřela oblaka, měli rázem všichni stejnou šanci. Podmínky byly strašidelné. Před každou zatáčkou jsi netušil, jakou přilnavost v ní můžeš očekávat. Někdy to vyšlo opravdu jen o vlásek. Připomínalo to jízdu na horské dráze,“ svěřil se.

Valtteri Bottas (2. místo) si byl moc dobře vědom toho, že prvenství prohrál až v posledních metrech. „Moje kolo bylo docela slušné, jen v závěrečných dvou zatáčkách jsem ztratil přilnavost a klouzal se. Když jsem se dozvěděl, že mě Lewis porazil, byl jsem samozřejmě zklamaný. Jel později a to už byl asfalt nepatrně sušší. Jsem zvědavý na rozbor dat. Ale dneska jsme něco předvedli,“ konstatoval spokojeně.