Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bottase dvakrát po sobě zavřeli

Bottase dvakrát po sobě zavřeli

Mercedes: Rozhodla kvalifikace

Mercedes při vší radosti z Hamiltonova triumfu musel řešit jednu nepříjemnost. Duel mezi Valtterim Bottasem a Danielem Ricciardem se pro prvně jmenovaného neobešel bez následků. Za neurvalý způsob jízdy vyfasoval desetisekundový trest a dva trestné body k tomu. Šlo o šalamounské řešení, protože Fin zůstal pátý.

Není divu, že novináře především zajímaly jeho reakce. Sluší se ale dát napřed slovo vítězi. „V posledních třech, čtyřech závodech jsme byli hodně silní,“ konstatoval Lewis Hamilton (1. místo). „Teď přišel víkend, který nám papírově neměl moc vyhovovat. Hledal jsem způsob, jak to zvrátit. Rozhodl jsem se dostat z auta maximum. Kvalifikace byla vždycky tak trochu mojí slabinou. Ale tentokrát jsme v ní byli jednoznačně lepší. Dokázali jsme se nejlépe přizpůsobit podmínkám. Využili jsme každou možnost do nejmenšího zbytečku.

Bottas (5. místo) se do nepříjemností dostal hned dvakrát. Nejprve ve chvíli, kdy se před něj hrnul Vettel: „Sebastian byl jednoznačně rychlejší. Dobře najel do druhé zatáčky, zůstal venku a už se posouval přede mě. Myslím si, že se relativně brzy stahoval zpátky. Podle mě šlo o závodní incident.“ Sportovní komisaři byli stejného názoru.

Horší to bylo o něco později, kdy se potkal s Ricciardem. Za viníka se nepovažoval ani tady: „Jenom jsem se bránil. Byl taky venku a zavíral mě, když jsem se ještě nacházel vedle něj. Kromě toho mně chyběla půlka předního křídla a kvůli tomu jsem do zatáčky probrzdil. Jsem přesvědčen, že musel vědět, že nejsem dost rychlý, přesto mně to tam poslal.“ Zde se ovšem jeho mínění s verdiktem stevardů FIA radikálně rozešlo.

 

Bočnice Bottasova vozu po střetu s Ricciardem

 

A ještě jakoby mimochodem utroušená Bottasova poznámka: „Jsme za půlkou sezony a bodový rozdíl mezi mnou a Lewisem je obrovský. Tým by měl udělat nějaké rozhodnutí.“ Tipněte si, jaké.

 

 

Verdikt sportovních komisařů - vlk se nažral, koza zůstala celá