Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes brnkal na nervy soupeřům

Mercedes brnkal na nervy soupeřům

A při tom asi porušil pravidla

Jelo se 51. kolo Velké ceny Maďarska a z garáže Mercedesu se vyhrnuli mechanici, chystající se na výměnu pneumatik. Protože byl právě aktivován režim virtuálního safety caru, asi vyhlíželi Valtteriho Bottase. Jenže po chvilce zase zalezli do stínu.

Wolffovi hoši jen trochu zabrnkali na nervy konkurenci. Nicméně je sporné, zda tím neporušili pravidla. Paragraf 28.12 sportovních řádů totiž podobné psychologické hrátky zakazuje. Mercedes nicméně tento trik použil už v Bahrajnu a ani tentokrát se mu žádného pokárání nedostalo.

Když byl na to ředitel velkých cen Charlie Whiting tázán, jen rozhodil rukama: „Když je z toho obviníme, budou tvrdit, že to chtěli realizovat a pak změnili názor. Někdy jde i o preventivní opatření, kdy pilot dostane příkaz, aby udělal opak toho, co ten před ním. Nebo dojde k chybě v komunikaci. I to musíme vzít v úvahu.

Nějaký klacík na tuláky po boxové uličce by se přesto našel. Zmíněný článek reglementu totiž zakazuje pohyb po ní osobám, které přímo nepracují na voze. Toto opatření bylo zavedeno po události na německé velké ceně 2013, kde uvolněné kolo z Webberova monopostu zasáhlo a zranilo kameramana.