Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Marco Andretti zůstane u týmu svého otce

Marco Andretti zůstane u týmu svého otce

Nadále jej bude sponzorovat společnost U.S. Concrete

Jediný jezdec týmu Andretti Autosport, který neměl víceletý kontrakt, Marco Andretti prodloužil smlouvu. Nejmladší člen slavného závodnického klanu bude i v příštích letech závodit za tým svého otce Michaela.

Marco a tým ve čtvrtek oznámili podpis víceletého kontraktu. Spolupráci se stájí prodloužila i betonářská společnost U.S. Concrete, v jejíchž červeno-šedo-bílých barvách Marco v letošní sezoně ve vybraných závodech jezdí. V příštím ročníku by jich mělo být nejméně sedm.

„Jsme rádi, že můžeme oznámit prodloužení na příští a následující léta. Naše společnosti mají podobné hodnoty a obě patří mezi špičky ve svém oboru,“ komentoval prodloužení smlouvy se sponzorem Michael Andretti.

„Během posledního roku jsme vystavěli skvělé základy a jsme hrdí, že budeme reprezentovat U.S. Concrete na dráze i mimo ni,“ dodal majitel jednoho z nejúspěšnějších týmů v IndyCar.

Jednatřicetiletý Marco Andretti závodí v IndyCar třináctou sezonu. Na kontě má 213 startů, dvě vítězství, pět pole position a 20 umístěních na stupních vítězů. Na těch ale naposledy stanul v roce 2015 ve Fontaně.

Michael Andretti teď jedná o spolupráci s McLarenem, který by chtěl expandovat do IndyCar. V září by vůz Andretti Autosportu měl testovat Fernando Alonso. Rozvoj týmu by měla zajistit spolupráce s Harding Racingem.