Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Enzo Fittipaldi odchází do Ameriky

Enzo Fittipaldi odchází do Ameriky

Už nebude juniorem Ferrari

Po pěti sezonách v Evropě uvidíme letos Enza Fittipaldiho závodit za oceánem. Vnuk dvojnásobného mistra světa formule 1 a vítěze závodu 500 mil Indianapolisu Emersona Fittipaldiho se přesouvá do amerického juniorského šampionátu Indy Pro 2000. Tam bude jezdit pro alianci stájí RP Motorsport a Andretti Autosport. Pro sezonu 2022 smlouva Brazilcovi zaručuje místo u stáje Andretti Autosport v Indy Lights (vyšší americká juniorská série).

„Chci Michaelu Andrettimu (majitel stáje Andretti Autosport – pozn. red.) a Fabiu Pampadovi (šéf RP Motorsportu – pozn. red.) za tuto úžasnou příležitost poděkovat. Budu každý den tvrdě pracovat na tom, abych ji využil a stal se jedním z nejlepších pilotů této série. Jsem si jistý, že zkušenosti, které jsem v posledních letech nasbíral v Evropě, mi pomohou k dobrým výsledkům. Je to další krok k tomu, abych dosáhl svého snu, kterým je závodit ve formuli 1 a v IndyCar,“ uvedl Fittipaldi.

Enza Fittipaldiho už letos ve FIA F3 neuvidíme. Foto: HWA Racelab

Z Fittipaldiho účinkování v Evropě stojí za zmínku prvenství v italském šampionátu formule 4 z roku 2018, třetí příčka v německé ADAC F4 ze stejného roku nebo titul vicemistra Formula Regional European Championship ze sezony 2019. Loňský rok strávil ve FIA F3 se stájí HWA Racelab a celkově obsadil 15. místo. Od roku 2017 byl členem Jezdecké akademie Ferrari, kterou ale nyní po svém přestupu do Indy Pro 2000 opouští.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: HWA Racelab