Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vergne tvrdí, že se může vrátit zpět

Vergne tvrdí, že se může vrátit zpět

Do kterého týmu, prozradit nechce

Jean-Éric Vergne prohlašuje, že má nabídku na návrat do F1. Letošní vítěz šampionátu formule E a třídy LMP2 ve čtyřiadvacetihodinovce v Le Mansu je dle vlastních slov v kontaktu s jedním z týmů. Se kterým, prozradit pochopitelně nechce.

Je docela legrační, jak se časy mění. Když mě v roce 2014 vyhodili z Toro Rosso, neštěkl by po mně pes,“ svěřil se webu Crash.net. „Trošku jsem pozměnil mentální přípravu a přístup k závodění a hned se to projevilo. Ve výsledcích a hlavně v tom, že se o mně zase hovoří.

Pokud Vergne jen nefantazíruje, připadaly by v úvahu tři eventuality. Pomsta bývá sladká, ale že by Helmut Marko přišel ke křížku a vzal ho zpět? Pak bude volno u Williamsu, jenže Francouz těžko s sebou přinese očekávaný ranec peněz. Ještě je tu Haas, ale u něj vůbec není jasné, zda hodlá sestavu měnit. A pokud ano, sáhne nejspíše po někom z juniorky Ferrari.

Vergne už v minulosti párkrát udělal z komára velblouda a možná jeden nezávazný rozhovor nebo telefonát prezentuje div ne za nabídku smlouvy. O tom, že si ponechává otevřená zadní vrátka, svědčí i toto jeho přiznání: „Bylo by vzrušující, moci přijmout novou výzvu. Teď jsem konečně připraven, abych ve F1 odváděl dobrou práci. Ale budu šťastný, i když budu pokračovat ve formuli E nebo ve WEC.