Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Red Bull hodlal získat do svých služeb Alonsa

Red Bull hodlal získat do svých služeb Alonsa

Nyní to ale vehementně popírá

Ve při se ocitli Fernando Alonso a Red Bull Racing. Exmistr světa totiž na čtvrteční tiskové konferenci ve Spa uvedl, že jeden ze tří špičkových týmů F1 mu nabídl smlouvu pro rok 2019. Na přímý dotaz, zda šlo o Mateschitzovu squadru, odpověděl kladně.

Prakticky okamžitě to však popřel mluvčí týmu. V podobném duchu ostatně hovořili již dříve čelní představitelé Red Bullu. Helmut Marko prohlásil, že v dobách Alonsova angažmá v McLarenu a Ferrari to vždy byla „one man show“. „Něco takového se pro nás nehodí,“ dodal.

Také Christian Horner případné zaměstnání impulzivního Španěla nepovažoval za šťastný nápad. „Kde se objevil, vždycky způsobil chaos,“ byl přesvědčen. Na toto vyjádření zareagoval Alonso na svém twitterovém účtu hláškami typu „jedna z nejlepších myšlenek všech dob“ nebo „letní hit“.

 

Mohli jsme napřesrok vidět Alonsa v jednom z těchto vozů?

 

Je zjevné, že někdo tady nemluví pravdu. Faktem ovšem je, že Alonso byl skutečně na prahu přestupu do Red Bullu. Jenže už před deseti lety, kdy po nepovedené sezoně s McLarenem hledal nové působiště. Tehdy však rakouskou ekipu nepovažoval za dostatečně perspektivní a dal přednost návratu k Renaultu.