Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ocon se nedostane do mclarenu a tím i do McLarenu

Ocon se nedostane do mclarenu a tím i do McLarenu

Jeho 186 centimetrů je příliš

Esteban Ocon potvrdil, že v McLarenu pro něj není místo a nemyslel to metaforicky! V uplynulých týdnech se hodně mluví o tom, že přestup Lanceho Strolla do Racing Pointu, týmu jeho otce, nepočká do další sezony a Esteban Ocon si bude muset hledat místo jinde. Nabízí se rošáda do Williamsu, jenže tam se hledají jezdci s co největším sponzorským příspěvkem a štědrost Mercedesu má své meze. Navíc se za volant chystá také Robert Kubica, třetí jezdec Williamsu, jenž má údajně smluvní nárok na závodní sedačku uvolněnou některým ze současné dvojice jezdců.

Tak se stalo, že Ocon byl ve Wokingu a posadil se do kokpitu MCL33, aby pro něj tým připravil vhodnou sedačku. Ta by se hodila v případě, že by francouzský jezdec nahradil Stoffela Vandoornea, ale nakonec z toho nic nebude.

Stoffel Vandoorne je vysoký 176 centimetrů a Fernando Alonso 171 centimetrů, zatímco Oconovi se podařilo vyrůst do výšky 186 centimetrů. To pro jezdce v monopostech není ideální a designéři McLarenu při navrhování vozu počítali pouze se současnou, na poměry F1 průměrně vysokou jezdeckou dvojicí.

"Je pravda, že jsem tam byl a že se to stalo," citují mladého závodníka španělské noviny Marca.

Ještě před letní přestávkou se zdálo, že na Ocona s otevřenou náručí čeká Renault, jenže ten skočil po nečekané příležitosti přivést do týmu Daniela Ricciarda.

"V Budapešti jsme si mysleli, že jeho budoucnost je zajištěna," prozradil Toto Wolff. "Ale během 48 hodin bylo všechno jinak. Nemá smysl stěžovat si, pro Renault byl Ricciardo jasnou volbou, takovou příležitost si nemohl nechat ujít. Pro Estebana je to smůla, ale pokračujeme v hledání místa."