Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Pérez všechno prohrál postáváním v boxu

Pérez všechno prohrál postáváním v boxu

Racing Point: Trať se změnila rychleji, než jsme čekali

U Racing Pointu to dnes totálně, slušně řečeno, pokazili. Alespoň pokud jde o Sergia Péreze. Čest staronového týmu tak zachraňoval Esteban Ocon.

Bylo to mimořádně těsné a za jistých okolností jsem mohl být klidně i šestý,“ svěřil se Ocon (8. místo). „Bohužel jsem v rozhodující chvíli nevyužil dokonale výhody aerodynamického pytle a to mě stálo rychlost. Naše šance pro zítřek vidím jako slibné, protože tady se dá předjíždět.

 

Esteban Ocon pomýšlel na lepší než osmé místo

 

Péreze (16. místo) ponechali před koncem první části kvalifikace v boxech v mylné představě, že postup je zajištěn. Nebyl. „Jsem nesmírně zklamán“, nechal se slyšet Mexičan. „Měli jsme potenciál pohybovat se někde za nejlepšími třemi týmy, a teď tohle. Mysleli jsme si, že je to v pohodě, ale neodhadli jsme, jak moc se trať změní během několika minut. Sekli jsme se všichni. Pokyn znovu nevyjet byl špatný, ale také já měl předtím zajet lepší čas. V neděli se hlavně pokusíme minimalizovat škody. Snad proniknu do první desítky a získám nějaké body. Bude to ale hodně těžké.“