Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hrdina Pérez si hořce postěžoval na Magnussena

Hrdina Pérez si hořce postěžoval na Magnussena

Racing Point: Teoreticky bychom byli čtvrtí

Esteban Ocon sice skončil o příčku výše, hvězdou dne byl ale v Racing Pointu Sergio Pérez. Po zpackané kvalifikaci se rozjel k velkému výkonu a ze čtrnáctého místa na roštu poskočil na osmé v cíli. Rval se jako lev a neuhnul ani Vettelovi.

Jsem rád, že odjíždím s body, protože výchozí pozice nestála za nic,“ konstatoval Pérez (7. místo). „Bohužel jsem větší část závodu absolvoval s poškozeným autem. Bojoval jsem s Magnussenem, který si dvakrát zkrátil trať, aniž by se obtěžoval pustit mě podle pravidel před sebe. Stejně jsem ho dostal v zatáčce Lesmo. Při tom mě nesmyslně zavřel a došlo ke kontaktu. V důsledku toho jsem zápolil se silnou nedotáčivostí, takže to bylo opravdu náročné. Navzdory tomu jsme s Estebanem udržovali vysoké tempo a dotáhli se na Grosjeana. Nepovedlo se nám být nejlepšími ze zbytku světa, ale všichni v týmu odvedli skvělou práci. Jsme teď hodně silní, teoreticky bychom byli v Poháru konstruktérů momentálně čtvrtí. Navíc dostaneme pro Singapur další vylepšení.

 

Esteban Ocon si dělal zálusk i na Grosjeanův skalp

 

Ocon (6. místo) litoval, že v závěru nepřitlačil více na již „načatého“ Grosjeana: „Pošetřil jsem pneumatiky, jak to jen šlo. Šance dostat se před Romaina zde určitě byla, ale nedokázali jsme ji zužitkovat. Ovšem i tak je sedmé a osmé místo velkým úspěchem. Dobře jsem odstartoval, pak jsem ale musel na trávník, abych se vyhnul kolizi. Vůz to naštěstí přečkal bez následků a já v dalším průběhu předjel Sainze.