Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Harding dá v Sonomě šanci O´Wardovi a Hertovi

Harding dá v Sonomě šanci O´Wardovi a Hertovi

Nasadí šampiona a vicemistra letošních Indy Lights

Tým Harding Racing má v Sonomě nasadit letošního šampiona Indy Lights Patricia O´Warda a vicemistra stejné série Coltona Hertu. Informaci přinesly weby Racer a Beyond the Flag. Oficiálně tým zatím potvrdil pouze nováčkovský test pro O´Warda, který se uskuteční právě v Sonomě. Herta už s týmem testoval na začátku srpna v Portlandu.

„To je to, o čem byl celý rok. Abych ukázal, co dovedu v autě. Jsem z testu trochu nervózní, ale víc než nervózní jsem vzrušený. Prostě se těším do auta,“ komentoval plánovaný test O´Ward.

Devatenáctiletý Mexičan závodil v letech 2015 a 2016 v sérii Pro Mazda. Loni odjel první čtyři závody v Indy Lights a celou sezonu v americkém šampionátu vytrvalostních vozů, přičemž získal titul ve třídě Prototype Challenge. Letos se s týmem Andretti Autosport vrátil do Indy Lights. Ze 17 závodů jich devět vyhrál.

Colton Herta je synem Bryana Herty, který v letech 1994 až 2003 odjel 121 závodů v Champ Cars. Startoval za týmy A.J. Foyta, Chipa Ganassiho, Bobbyho Rahala, Derricka Walkera, Mo Nunna, Geralda Forsytha a Kevina Kalkhovena. Pak jezdil čtyři roky v IndyCar za tým Andretti Green Racing.

Herta junior po sezoně v U.S. F2000 odešel do Evropy do MSA Formule, šampionátu Euroformula Open a britské F3. Vloni a letos startoval v Indy Lights za společný tým Michaela Andrettiho a George Steinbrennera. Vyhrál čtyři závody.

Harding Racing se o jezdecké sestavě na příští sezonu teprve rozhoduje. Záviset bude primárně na tom, jak dopadne plánovaná spolupráce s týmem Michaela Andrettiho. Nový tým Mikea Hardinga se totiž dostal do finančních problémů a spolupráce s Andrettim má být pro něj řešením.

Otázkou ovšem je, jak se vyvine angažmá McLarenu v IndyCar. Andretti se o tým Harding Racing zajímal už předtím, než McLaren začal zvažovat americké angažmá. Měl plnit roli Andrettiho juniorky. Pokud se ale McLaren rozhodne pro IndyCar, chtěl by Andretti naopak využít zázemí Hardingovy stáje pro satelitní program pro tým z Wokingu.