Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Z výletu do Singapuru sešlo

Z výletu do Singapuru sešlo

Miami dál zápolí s přípravou velké ceny

Jiný kraj, jiný mrav. Z Miami se chystala na VC Singapuru skupina představitelů městské správy, policie a hasičského sboru. Chtěli studovat mechanismy organizace závodu F1.

Jenže nikam se nejede. Výlet, který v přepočtu měl přijít na zase ne tak závratných 500 000 korun, zatrhl obvodní starosta Carlos Gimenez. Podle něj jde o neodpovědné plýtvání penězi, když se dá zaletět například do mnohem bližšího Mexika. Zprávu o tom přinesl list The Miami Herald.

V pozadí tohoto zákazu ovšem patrně nestojí morální důvody, jako spíše obava z reakce veřejnosti. Její část se totiž pořádání VC F1 na Floridě trvale staví na odpor. Proto také se Miami neobjevilo v kalendáři pro rok 2019 a není vůbec jisté, zda se tak stane v následující sezoně.

 

Bude se na této trati vůbec někdy závodit?

 

Oponenty má pomoci přesvědčit promoční akce, plánovaná od 17. do 21. října v místním Bayfront Parku. Během ní se uskuteční demonstrační jízdy na 700 metrů dlouhé dráze, vytýčené na Biscayne Boulevardu. Chybět nebude ani „donut arena“ pro populární výkruty. I v tomto případě ale různé občanské iniciativy vyjadřují nesouhlas, hlavně kvůli hlukové zátěži.