Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton je hrdý, že nedělá Vettelovy chyby

Hamilton je hrdý, že nedělá Vettelovy chyby

Tlaku se zbavoval na třech kontinentech

Říkáte si, že Lewis Hamilton má letos velké štěstí, že Ferrari a Sebastian Vettel doplácejí na vlastní chyby? Tak vězte, že Hamilton s vámi ani v nejmenším nesouhlasí. To není štěstí, když soupeř pod tlakem dělá chyby a vy ne.

"Neřekl bych, že máme štěstí na své straně. Když před pár dny Vettel (ve druhém tréninku) zavadil o zeď a poškodil svůj vůz a přišel o čas na trati, to jsme neměli štěstí. Jsem na sebe hrdý, že se takovým věcem dokážu vyhnout," pochlubil se Hamilton.

"Vím, že tým na mě spoléhá, a já spoléhám na svůj tým. My jezdci jsme pod ohromným tlakem. Stačí udělat špatně maličké procento své práce a následky jsou obrovské. Jako tým samozřejmě nemrháme svým časem na to, abychom sledovali, co dělají oni, zda se cítí být pod tlakem, zda jsou nebo nejsou v pohodě. To jsou věci, které my nezměníme. V našich silách je pouze odvést stoprocentní práci během celého víkendu."

O Hamiltonovi je známo, že mezi závody velmi rád upustí páru a nechá celý svět F1 daleko za sebou. Do Singapuru si dokonce pozval kamarády, tým Tommyho Hilfigera, zakladatele módní značky, která je sponzorem Mercedesu a které Hamilton zároveň dělá ambasadora. U Vettela si něco takového nedokážeme ani představit, ale Hamiltonovi rozptýlení vůbec nepřekáželo v cestě za vítězstvím po vyhrané kvalifikaci a dominantním výkonu v závodě.

"Toto (Wolff) učinil důležité rozhodnutí, když mi dovolil přivést Tommyho. Pro mě bylo životním zážitkem mít jej u sebe jako součást týmu a moci s ním dělat, co spolu děláváme."


Sám Wolff prozradil, že Hamilton před Singapurem dovedl svůj život potulné hvězdy F1 k dokonalosti. Z Monzy jel domů do Monaka, odkud pak letěl do tisíce kilometrů vzdálené Šanghaje, kde byla představena jeho vlastní kolekce, kterou připravil pod záštitou společnosti Tommy Hilfiger. Pak se vrátil do Evropy, aby nezmeškal kamarádovu svatbu v Itálii. Následoval let přes Atlantik, protože se ještě chtěl zúčastnit jedné události v New Yorku dříve, než přistane v Singapuru. To vše během 10 dnů, ve čtvrtek už musel být k dispozici svému závodnímu týmu.

"Už šest let se mě lidé ptají, jak jen mohu Lewisovi dovolit létat kolem celého světa, ale víte co? Tentokrát zašel do extrému. Byl na módní přehlídce v Šanghaji, byl v New Yorku a o pár dní později v Singapuru převálcoval konkurenci. Jezdce netřeba soudit, nechte je, ať se sami rozhodnou. Oni nejlépe vědí, co je pro ně dobré," konstatoval Wolff.