Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton: Titul by mohl být prohrán na startech

Hamilton: Titul by mohl být prohrán na startech

Mercedes je zranitelný dvě sekundy za víkend.

Lewis Hamilton se obává, že by ho časté pomalé starty mohly nakonec stát čtvrtý titul mistra světa. Starty jsou pro jezdce náročnější, odkdy jezdcům nemohou prostřednictvím vysílaček asistovat inženýři a stovky koňských sil musí sami dávkovat s použitím jedné ovládací páčky spojky místo dvou.

Mercedes svou spojku ještě nedokázal přizpůsobit, co se v minulém závodu projevilo na startu Lewise Hamiltona, který z pole position spadl až na šesté místo. Nebylo to poprvé a ze sedmi letošních pole position vytěžil pouze tři vítězství. Technický problém spojky Mercedesu prý nemá jednoduché řešení a pravděpodobně přetrvá až do konce sezony.

"Když se podíváte na mou sezonu, můžete vidět, že šampionát může být prohrán na startech," řekl úřadující šampion, který má před týmovým kolegou Nicem Rosbergem pouze dvoubodový náskok. "Už několikrát se stalo, že jsem byl na pole position, ale o vítězství jsem přišel na startu. Během víkendu uděláte všechno správně, ale stačí dvě sekundy na startu, které se pak ukáží být rozhodující."

Rosberg musí být před zhasnutím červených světel stejně nervózní, ale jeho statistika je podstatně lepší, čtyři ze šesti prvních míst na startu proměnil na vítězství v závodech.

"Jsem si vědom, že to nadále bude věc, kterou bude třeba překonat. Nezlepší se to. Už jsem měl pár dobrých startů, ale i několik problémů. Kvůli nepříliš dobrým startům jsem ztratil Hockenheim i Maďarsko."