Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Hamilton se omluvil týmu

Hamilton se omluvil týmu

Russell si nestěžuje.

Lewis Hamilton nabídl týmu Mercedes omluvu za jezdeckou chybu, kvůli které po startu ze třetí pozice dojel až devátý. Musí to být o to bolestivější, že v kvalifikaci byl Hamilton skutečně vyrovnaným soupeřem jezdcům Red Bullu i Ferrari. Nejspíše věřil, že po předjetí Sainze, za kterého spadl po startu, se ještě dotáhne na vedoucí duo. Místo toho přišel o kontrolu nad vozem, vrazil do bariéry a potřeboval výměnu předního křídla.

Víkend vypadal dobře, ale naneštěstí tak nedopadl," řekl Hamilton v rozhovoru pro televizi Sky. „Ta chyba, zablokování kol v sedmé zatáčce, mi na sebevědomí nepřidala. V souboji se Sebem jsem nechtěl útočit uvnitř zatáčky, protože tam bylo mokro. Když uděláte chybu, přijdete o pozice a nedokážete je získat zpět, tak to samozřejmě není fantastický den. Mohli jsme zkusit i undercut, ale s přechodem na slicky to bylo komplikované. Všechny strategické hry ale letěly ven oknem po mé chybě, takže velká omluva týmu.

Několik jezdců bylo po závodě zklamaných, ale snad největším trápením byl závod pro George Russella. Po neobjasněných technických problémech v kvalifikaci a výměně pohonné jednotky startoval z boxové uličky. Jedinou šanci mu dával velký risk, odvážné přezutí na slicky v době, kdy byla část trati ještě mokrá. Nakonec to vypadalo spíše jako zahození závodu, než jako odvaha a jezdec Mercedesu závod dokončil o kolo pozadu za vítězem.

Požádal jsem o novou sadu přechodných pneumatik, ale vzhledem k situaci jsem věřil týmu, jako tým věří mně. Napadlo je přezout na slicky, prostě to zkusit. Byla to situace, že jsem si prostě řekl: „Proč ne, musíme přece něco zkusit.“ Bylo to frustrující, ale z tolika letošních závodů, sedmnácti, bylo patnáct skvělých. Nemůže být každý skvělý," řekl mladý Angličan.

Russell vzal roli pokusného králíka, ale na slicky bylo příliš brzy. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, Sky, úvodní foto: Mercedes