Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

O novou F3 je mezi týmy velký zájem

O novou F3 je mezi týmy velký zájem

Na start bude připuštěno jen dvacet aut

Od minulého týdne se mohou hlásit zájemci o účast v „nové“ formuli 3, která bude součástí víkendů VC F1. Přihlášku už poslali všichni stabilní soutěžící z ME F3, zájem projevil i někteří z končící GP3 Series.

Jsme součástí historie F3, vždyť Prema v ní v roce 1983 začínala,“ uvedl šéf italského týmu Rene Rosin. „Od té doby jsme tuto kategorii vždy podporovali. Proto jsme se rozhodli zúčastnit výběrového řízení.“ Jeho výsledky budou zveřejněny 1. října a rozhodně nebude pouhou formalitou. Oproti současným až třiceti vozům jich bude na start připuštěno pouhých dvacet.

Rosin si také slibuje, že dojde ke snížení nákladů, které jsou podle něj v současnosti neadekvátní. „K tomu jsou zapotřebí dvě věci – auto, které něco vydrží, a identický materiál pro všechny,“ zdůraznil.

Rovněž boss ARTu Sébastien Phillip se do nového mistrovství těší: „Samozřejmě nás to zajímá a chceme být u toho. Myslím, že série se vydala správným směrem.

Monoposty pro F3 2019 převezmou motory a převodovky z GP3, ale karoserie bude kompletně přepracována. Budou rovněž vybaveny zařízením Halo.