Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerc chce příští rok bojovat o titul

Leclerc chce příští rok bojovat o titul

Do Ferrari se nechodí získávat zkušenosti

Mladý Monačan Charles Leclerc, jenž bude příští rok závodit za Ferrari, si stanovil ambiciózní cíl. Pokud bude nový vůz alespoň tak konkurenceschopný jako současný, chce se zapojit do boje o mistrovský titul.

"Ještě je příliš brzy o tom mluvit, mým cílem jsou prostě tak dobré výsledky, jaké mi vůz umožní. Letos mají, můžeme říci, vůz na titul. Pokud takový budou mít i příští rok, tak cílem bude vyhrát titul, což tedy rozhodně není malá výzva," řekl. "Musím se jezdecky zlepšovat, ale cílem prostě budou nejlepší možné výsledky."

Může se vedle Sebastiana Vettela předvést, jako se to povedlo Lewisu Hamiltonovi v roce 2007 po boku Fernanda Alonsa?

"Předpokládám, že si teď tuto otázku klade mnoho lidí. Jsem připraven? To samozřejmě nemohu takto říci, ale když se podíváte na Lewisův příklad, tak přišel a hned v prvním roce závodil na špici. Věřím, že když je někdo dost dobrý, tak zkušenosti mu pomohou, ale hlavní je to, že na to má. A to se ukáže hned, v první sezoně. Pokud bych příští rok neměl výsledky hodné Ferrari, tak si místo v něm prostě nezasloužím. Takto to alespoň vidím já."

Takže žádný rok na zaučení a zvyknutí si ve velkém italském týmu?

"Rozhodně budu potřebovat výsledky. Nejdu do Ferrari, abych se tam učil. Myslím, že tento rok mám dobrou sezonu a mnoho příležitostí zlepšovat se. Příští rok budu muset podávat dobré výkony, protože tak to chodí ve velkém týmu. Tím nechci říct, že se už nemám co učit, ještě je toho přede mnou hodně v mnoha oblastech, ale už budu mnohem připravenější, než jsem byl na začátku tohoto roku."

Takže žádné nošení vody Vettelovi, který by mohl být úřadujícím šampionem?

"Řekl bych, že to bude tak jako v každém týmu. Sezonu začínají dva jezdci se stejným statusem. V určitém bodě se to může změnit a začne týmová režie, protože jeden jezdec bojuje o titul a druhý ne. Tak je to v každém týmu. Věřím, že na začátku sezony nás nechají závodit."