Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bývalí jezdci Ferrari schvalují Leclerkův příchod

Bývalí jezdci Ferrari schvalují Leclerkův příchod

Vettel bude čelit nové výzvě

Minimálně dva z populárních bývalých jezdců Scuderie Ferrari schvalují neprodloužení smlouvy s dnes již 39letým Kimim Räikkönenem (vše nejlepší, Kimi!) a angažování mladého Charlese Leclerka.

Gerhard Berger si myslí, že teď je ideální čas vlít do žil Ferrari novou krev, ačkoli to také znamená, že příští rok se Leclerc bude hlavně učit, jelikož to bude jeho teprve druhý rok v F1 a první ve velkém týmu. Ferrari takto naposledy zariskovalo v roce 1991 se Jeanem Alesim, který měl jeden a půl sezony zkušeností se závoděním v týmu Tyrrell. Dalších pět let mu však vyneslo pouze jedno vítězství.

"Leclerc je excelentní jezdec. I tak si ale myslím, že první rok bude především o získávání zkušeností. Vettel, s jeho zkušenostmi, by měl být o nos vpředu," řekl Berger.

Felipe Massa, který také šel do Ferrari v relativně mladém věku, by ale nebyl překvapený, kdyby se Leclerc stíhal učit za pochodu a už příští rok konkuroval Sebastianu Vettelovi.

"Dobře udělali. Kromě toho, že je mimořádně talentovaný, je také neuvěřitelně rozumný. Podle mě je vyspělejší než Max Verstappen (který je pouze o rok starší, ale v F1 závodí již čtyři roky)," řekl Brazilec. "Jsem si jist, že jednoho dne bude připraven stát se mistrem světa. S Vettelem se budou vzájemně tlačit k nejlepším výkonům. Podle mě bude mít Ferrari příští rok skvělou jezdeckou dvojici."