Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull Alonsa nechtěl, Verstappen by to musel vědět

Red Bull Alonsa nechtěl, Verstappen by to musel vědět

Proč mladý Nizozemec věří Hondě více než Renaultu?

Max Verstappen si po závodě v Singapuru plnil své povinnosti vůči sponzorovi v rodném Nizozemí, byl při slavnostním otevření nového supermarketu. Na tom by nebylo nic zajímavého, ale neminulo ho pár otázek z aktuálního dění v F1 a on byl v domácím prostředí evidentně sdílnější než během závodních víkendů. Rázně a jasně odpověděl i na otázku, zda Red Bull skutečně chtěl získat Fernanda Alonsa. Kolem toho vznikla před pár týdny velká kauza, jelikož španělský jezdec opakovaně tvrdil ano, zatímco od šéfa týmu Red Bull bylo slyšet pouze ne, ne a ne.

"Alonso nebyl na seznamu možností pro rok 2019," prozradil mladý Nizozemec. "Vím to jistě."

Tým si nakonec vybral Pierra Gaslyho a Verstappen je s touto volbou spokojený: "Myslím si, že s Pierrem budeme dobře vycházet a také si myslím, že tým tento faktor bral v úvahu, takže jsem spokojený, že si vybrali jeho."

Red Bull sklouzl z vítězné vlny a Verstappen letos vyhrál pouze jeden závod, Velkou cenu Rakouska. Přesto je přesvědčen, že jeho tým má momentálně nejlepší vůz v poli, velkým problémem je motor Renault. A věří, že s Hondou to bude lepší. Pokud by i pohonná jednotka nebyla na začátku příštího roku lepší než ta od Renaultu, vývoj půjde rychleji díky masivním zdrojům a odhodlání japonské automobilky.

"Velké naděje vkládáme do příštího ročníku. Začneme spolupracovat s Hondou, která má mnohem větší rozpočet než náš současný dodavatel motorů. Jdeme správnou cestou, máme správné lidi, ale nemáme ideálně všechno pohromadě. Pokud chceme vyhrát příští sezonu, budeme to mít těžké, ale věřím, že nejpozději v roce 2020 to bude možné. Jako tým máme mentalitu vítězů a nyní budeme vídat totéž na straně motorů. Nejlepší vůz máme již teď, jak jste mohli vidět v Singapuru."