Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ticktumovi se nezdá Schumacherova převaha

Ticktumovi se nezdá Schumacherova převaha

Kontroverzní komentář ale rychle vymazal

Tak jak je tomu vlastně s fantastickými výsledky Micka Schumachera v poslední době? Ne každý je z nich na větvi a někteří hledají v pozadí temné pikle.

Je to skutečně zvláštní. První polovina sezony nic moc, ale pak v synovi sedminásobného mistra světa chytily saze. Vyhrál po jízdě ve Spa, Silverstone a Misanu a potom pět(!) závodů za sebou na Nürburgringu a Red Bull Ringu. Náhle je z něj největší adept na celkové vítězství, s náskokem 49 bodů na druhého Daniela Ticktuma.

Ještě pozoruhodnější progres prodělal Schumacherův kolega z Premy Robert Švarcman. Stěží průměrný borec náhle zaznamenal jedno první, čtyři druhá a jedno třetí místo. Skutečně jen mimořádný nárůst formy?

 

Robert Švarcman se nečekaně zabydlel na stupních vítězů

 

Proti těm dvěma nemá nikdo šanci. Dokonce i závodníci z jejich týmu, kteří patří k nejzkušenějším, s nimi nedokáží držet krok. Jejich rychlost je až podivná, hodně lidí z F3 tento názor sdílí,“ napsal na instagram Ticktum, který samozřejmě není nijak nadšen z toho, že téměř jistý titul mu proklouzává mezi prsty. Příspěvek na síti vydržel jen chvilku, pak zřejmě někdo britskému juniorovi poradil (nebo nařídil), aby ho smazal. Na hony z něj totiž čiší podezření, že s auty italské stáje není všechno v pořádku. Navzdory tomu, že v tomto seriálu jsou data všech účastníků volně přístupná konkurenci.

Ticktum poslechl a vydal se shánět popel, aby si s ním posypal hlavu: „Mám velký respekt před Mickem, který se v minulých letech musel vypořádat s mnoha úskalími. Chtěl jsem jen vyjádřit překvapení nad jeho vzestupem. Rozhodně jsem nehodlal naznačit, že v jeho voze je něco ilegálního.

 

Ticktumovi vrtají v hlavě výsledky jeho soupeřů

 

Pokání mu ovšem nevydrželo dlouho. Vzápětí se nechal slyšet, že vede předem ztracený boj: „Nejmenuji se totiž Schumacher.