Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Renault vývojově zabloudil

Renault vývojově zabloudil

Hülkenberg se obává o čtvrté místo v Poháru konstruktérů

Nico Hülkenberg v Suzuce potvrdil, co je již dlouho očividné. Tovární tým Renaultu nedokázal využít své zdroje k tomu, aby se odpoutal od středu pole. Ještě na začátku sezony se zdálo, že se mu to letos může podařit a z první poloviny roku pochází i jeho bodový náskok před většinou týmů. Jenže v průběhu sezony ho slaběji financované týmy dohnaly.

Haas, je dnes pouze o 11 bodů pozadu, a to se ještě čeká na výsledek odvolání kvůli diskvalifikaci Romaina Grosjeana ze šestého místa ve VC Itálie. "Stará" a "nová" Force India by dnes dohromady dokonce měly více bodů než Renault, ale to už Francouze nemusí tak trápit.

"Myslím, že jsme vyvíjeli pomalu a na vůz jsme nedali tolik novinek, abychom si udrželi dobrou pozici," řekl Hülkenberg. "Mám pocit, že jsme během roku ztratili pevnou půdu pod nohama. Na začátku sezony bylo lépe viditelné, že jsme čtvrtým nejlepším týmem. Vůz se zlepšil, i novinky přišly a máme je na voze, ale zdá se, že ostatní byli lepší, rychlejší. Stále jsme čtvrtí, ale ještě je před námi pět víkendů a vypadá to na těsný boj až do úplného konce."

Hülkenberg hovořil pouze o voze, ale svůj podíl viny nese i pohonná jednotka. Renaultu se nevedlo dodržet předsevzetí, nedostal svou pohonnou jednotku na úroveň těch od Mercedesu a Ferrari a dokonce se už musí ohlížet přes rameno na postupující Hondu. Tím nejspíš přispívá k tomu, že předsezonní očekávání nenaplňují ani zákazníci Red Bull a McLaren.