Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Montoya se Ferrari nebojí

Montoya se Ferrari nebojí

A slibuje zajímavý závod!

Juan Pablo Montoya se v nadcházející GP Malajsie soustřeďuje především na porážku Renaultu, po zdánlivém vyřazení Ferrari z bojů o nejvyšší příčky. Kloumbijec je si totiž jistý, že italskému týmu chybí v horkém počasí rychlost, tudíž je nepovažuje za své soupeře pro nedělní závod.

"Nejsem z Ferrari příliš znepokojený," uvedl Montoya. "Renaulty se zdají být velmi silné, ale my jsme dnes také předvedli poměrně slušnou rychlost a musíme ji uplatnit v momentě, kdy bude potřeba."

Ferrari loni vyhrálo 12 z úvodních třinácti závodů, jenže letos bojuje s modifikovanou verzí loňského vozu, aby ještě během úvodních závodů maximalizovali vývoj nového F2005. Tahle situace dovolila Renaultu velký posun vpřed a můžeme se také dočkat toho, že je předstihne i McLaren vzhledem k velmi dobrým výsledkům dosaženým v předsezonním testování.

Ale Montoya připustil, že zatímco bylo jednoduché zvyknout si na vůz při pravidelném testování na jednom okruhu, nyní je pro něj mnohem složitější porozumět změnám v nastavení, jak se šampionát přesouvá z jednoho okruhu na druhý.

"Nyní se přesouváme na rozdílné okruhy a to nám trochu stěžuje život. Zkoušíme různé věci, zjišťujeme, co mi vyhovuje a myslím, že už na to přicházíme. Bude to vemi zajímavý závod."