Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Montoya je volný - neuvidí však už ani haléř

Montoya je volný - neuvidí však už ani haléř

McLaren nebrání uvolnění Montoyi k testům NASCAR.

Juan Pablo Montoya dostal od McLarenu nabídku na řešení problému, týkající se dřívějšího rozvázání smlouvy s jeho bývalým zaměstnavatelem, kde má stále platný kontrakt. Smlouva u McLarenu je jedinou zábranou, která Montoyovi znemožňuje nastartování další etapy jeho kariéry v sérii NASCAR. McLaren přišel s nabídkou, která by Montoyu osvobodila ze smlouvy za podmínky, že už od tohoto týmu neuvidí dále už ani haléř.

Kolumbijcův budoucí zaměstnavatel Dodge oznámil, že by rád Montoyu viděli testovat už v říjnu, ale prioritním cílem je nějakým způsobem rozvázat smlouvu, poutající Montoyu k McLarenu.

Šéf McLarenu Ron Denis uvedl vše na pravou míru v prohlášení, kde říká, že nemá nic proti rozvázání smlouvy Montoyi s jeho týmem, ale jedinou podmínkou je, že Montoya už neuvidí zbývající peníze, které by mu dle daného kontraktu náležely.

"Nemáme žádné problémy s předčasným ukončením smlouvy s Juanem Pablem, ale jednoduše nechci vidět, že bychom ho uvolnili ze smlouvy a zároveň ještě dál platili," řekl Denis v průběhu závodního víkendu turecké velké ceny.

"Jsme naprosto spokojení s tím nechat ho jít, ale dál mu již neplatit. Nebo vše může zůstat, jak je. Tyto problémy mají velký dopad na naše marketingové a reklamní aktivity, takže bychom byli pro okamžité rozvázání smlouvy."

"Samozřejmě nechceme Juanovi stát v cestě za jeho další kariérou a diskuze na toto téma je velice upřímná."

Denis dále dodal, že se necítí být osočen Montoyovými komentáři k průběhu jeho nedlouhé kariéry u McLarenu.

Kulumbijec v nich odhalil, že vztah mezi ním a Ronem se zkazil už minulý rok a od té doby Montoya pomýšlel na odchod ze světa formule 1.

"Ano, řekl pár věcí z kterých nejsem příliš nadšený, ale to je život," komentoval dnes Dennis.