Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerkovi zapršelo v nejméně vhodný moment

Leclerkovi zapršelo v nejméně vhodný moment

Sauber: Málo tréninku může být výhodou

U Sauberu zavládly smíšené pocity. Zatímco Leclerc po suverénním výkonu pronikl hladce do nejlepší desítky, v níž vsadil vše na jedinou kartu, Ericsson ztroskotal velmi záhy a dokonce skončil předposlední.

Kvalifikační výsledek je zklamáním, protože jsem byl s mým kolem spokojený,“ uvedl trochu nelogicky Marcus Ericsson (19. místo), který v poslední době asi více myslí na shánění nového angažmá v IndyCar. „Auto se dobře ovládalo a měl jsem z něj správný pocit, takže teď strávíme nějaký čas hledáním příčin nezdaru. Celkově jsme ale docela silní, s přihlédnutím k tomu, o kolik času nás připravilo špatné počasí. V tom může být zítra naše šance, protože málo prostoru na přípravu měli všichni.“

Vyšlo to!“ zaradoval se Charles Leclerc (9. místo). „Postup do závěrečné fáze je vždy skvělou záležitostí. Jsem přesvědčen, že jsme maximálně zužitkovali náš potenciál, hlavně ve druhé a třetí části. V ní jsme se rozhodli jen pro jediné ostré kolo, abychom využili zrychlující se trať. Bohužel právě v tom okamžiku spadlo pár kapek, což nás srazilo trochu zpět.