Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ocon věří ve správnou volbu strategie

Ocon věří ve správnou volbu strategie

Racing Point: Dobrá pozice pro útok

Do první desítky se tentokrát vozy Racing Pointu nedostaly. Lepší výsledek totiž tým obětoval možnosti startovat na ultraměkké směsi pneumatik a volit si strategii. Až závod ukáže, zda se to vyplatilo.

Esteban Ocon (11. místo) je se svým postavením velmi spokojený. Podařilo se mu totiž zaujmout první pozici, na níž může volit směs pneumatik. „Jedenáctá startovní pozice je zajímavá. Do kvalifikace jsme šli s vědomím, že v závodě nechceme startovat na hyperměkkých pneumatikách, a proto jsme v druhé části jeli na tvrdší směsi (ultraměkké). Jedenácté místo na startu znamená, že si do začátku mohu vybrat gumy podle libosti a můžeme pružněji obměňovat strategii. Doufám, že se nám přístup ke kvalifikaci zítra vyplatí. Kdybychom nazuli hyperměkké pneumatiky, mohli jsme být na startovním roštu výš, ale s tím, jak jsme kvalifikaci vyřešili, jsem spokojený. Zítra svedeme velkou bitvu s renaulty a saubery, jenomže ty budou startovat na hyperměkkých a měly by se řídit jinou strategií než my,“ vysvětloval záměry týmu ambiciózní Francouz.

Sergio Pérez by se rád předvedl před svými diváky v nejlepším světle 

Jen o něco málo hůř je na tom týmový kolega Sergio Pérez (13. místo). Ten má obzvlášť velkou motivaci, protože se chce předvést před svými diváky. Zatím se jim představil třikrát a pokaždé dojel na bodovaném místě. Rád by to zopakoval i tentokrát.

Měli jsme rychlost na to, abychom se na hyperměkkých gumách probojovali až do třetí části, ale usoudili jsme, že nemá cenu riskovat start na nich. Věděli jsme sice, že se na ultraměkkých budeme do horní desítky dostávat těžko, ale začínat na tvrdší směsi by pro nás měla být výhoda – v boji o postavení na startovním roštu jsme v podstatě zvolili lepší strategii. Lituji jenom toho, že mám před sebou Fernanda (Alonsa). V závěrečné fázi rozhodujícího kola v druhé části jsem potřeboval větší přilnavost. Proto skončil na hyperměkkých gumách přede mnou,“ zhodnotil kvalifikaci Mexičan Pérez.