Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Oconův nejhorší závod v kariéře ve formuli 1

Oconův nejhorší závod v kariéře ve formuli 1

Racing Point: Zklamání Mexičana v Mexiku

Tým si v kvalifikaci pečlivě připravil taktiku, kterou se však v závodě nepodařilo naplnit. Po třech úspěšných závodech vyšel bodově naprázdno a McLaren mu bodově uniká.

Esteban Ocon (11. místo) sice skončil těsně za body, ale ve skutečnosti závod ztratil hned na konci startovní rovinky. Byla to jeho jezdecká chyba, že nedobrzdil za Sainzem a zničil závod také Alonsovi.

Byl to asi můj nejhorší závod za celou dosavadní kariéru ve formuli 1,“ zlobil se Francouz. „Nic nám nehrálo do not. Zkrátka hrozné odpoledne. Odstartoval jsem velmi dobře, na dlouhé rovince k první zatáčce se mi podařilo předjet oba saubery, ale to je na dnešním dni prakticky jediný klad. Ve třetí zatáčce jsem se dostal vedle Carlose (Sainze), jenže jsem postřehl, že zatáčku řeže dovnitř. Brzdil jsem, abych předešel kolizi, ale přesto jsme se sťukli a já při tom přišel o přední křídlo. Proto jsem musel už na konci prvního kola do boxů a vlastně jsem měl po závodě. Je to škoda, protože jsme měli dobrou strategii a rychlé auto, ale dnes jsme prostě neměli svůj den.“ 

Sergio Pérez se chtěl před svými fanoušky předvést, ale zradily ho brzdy

Sergio Pérez (nedojel) měl zpočátku k dispozici povolený doping. Před svými fanoušky se pokaždé snaží vytáhnout a v minulých letech mu to vycházelo. Také tentokrát zvedal diváky ze sedadel, když předvedl několik velmi pěkných soubojů. Nakonec však musel auto odstavit s technickou závadou.

Moc mě mrzí, že jsem svou domácí velkou cenu nedokončil. Škoda! Zvlášť, když se závod zprvu vyvíjel dost dobře. Myslím, že jsme měli v kapse alespoň sedmé místo. Výtečná strategie, kterou jsme včera (v kvalifikaci) začali plánovat, se nám vyplácela. Občas se stává, že vás v závodě potká nějaká technická závada a je z toho velké zklamání. Dnes mě k odstoupení přiměly brzdy, protože pedál najednou zabíral pozdě. Nezbylo mi než auto odstavit. Do té chvíle to pro mě byl vzrušující závod. První kolo jsem měl skvělé, dostal jsem se před Fernanda (Alonsa), později v závodě jsem sváděl slušný boj se saubery. Závod jsem měl pod palcem, hlídal si opotřebovávání pneumatik a dělal si naděje, že získáme několik bodů,“ komentoval domácí velkou cenu Mexičan.