Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Kubica se možná postěhuje do Maranella

Kubica se možná postěhuje do Maranella

Může být vývojovým jezdcem Ferrari

Další zvrat ve věčném příběhu návratu Roberta Kubici do F1? Nově má prý působit u Ferrari jako vývojový jezdec. Na tomto postu, jehož pracovní náplň obnáší především hodiny na simulátoru, by nahradil Daniila Kvjata, mířícího zpět do Toro Rosso.

Polský závodník na toto téma jednal během VC Mexika s šéfem rudé stáje Mauriziem Arrivabenem. Zda si plácli, není ovšem známo.

Kubica je pořád uváděn jako potenciální kandidát na volný kokpit u Williamsu, vypadá to však, že jeho šance oproti podstatně mladším a hlavně movitějším kandidátům jsou značně limitované. Určité prostředky mu údajně přislíbil petrolejářský koncern Orlen, zda to však bude stačit, je ve hvězdách.

 

Letos je Kubica víc nez za volantem vidět s mikrofonem. Vlevo další expilot F1 Karun Čandhok.

 

Džob u Scuderie by ale prakticky vylučoval jakoukoliv závodní aktivitu. Trojkou týmu totiž, navzdory přestupu k Sauberu, zůstává Antonio Giovinazzi.

Kubica se do Maranella pokoušel dostat v minulosti již dvakrát. V roce 2009 se o něm uvažovalo jako o náhradníkovi za těžce zraněného Felipeho Massu. O tři roky později už byla ruka v rukávě, jenže přišla osudná nehoda v italské regionální rallye.