Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kubica bude testovat v DTM pro BMW

Kubica bude testovat v DTM pro BMW

Námluvy s Audi nejspíš ztroskotaly

Minulou neděli se zřejmě s konečnou platností uzavřela kariéra Roberta Kubici ve F1. Polský závodník podle všeho zamíří do šampionátu DTM.

Hledám další velkou výzvu,“ nechal se slyšet. „Nejpravděpodobněji pojedu DTM. Po F1 jde v Evropě o asi nejtěžší mistrovství.

Kubica projevil zájem o tuto ikonu hlavně německých fanoušků už v září. Tehdy se proslýchalo, že vyjednává s klientským týmem Audi WRT. I když jeho šéf Vincent Vosse kontakty potvrdil, k ničemu konkrétnímu se nedošlo.

Nyní se objevila již oficiální zpráva, že 34letý závodník se sveze příští týden během testů nováčků DTM na okruhu ve španělském Jerezu. Ovšem nikoliv v řadách Audi, nýbrž jeho bavorského rivala. 

Kubica se připravuje na svoji premiéru v DTM

Velmi nás těší, že Robert Kubica bude pro nás testovat,“ vyjádřil se šéf BMW Motorsportu Jens Marquardt. „Patří k velikánům světového automobilového sportu s mnoha zkušenostmi, hlavně z formule 1. Jsme zvědavi, jak mu to půjde za volantem našeho BMW M4 DTM.

Děkuji BMW Motorsportu za poskytnutou šanci,“ vrátil Kubica zdvořilost. „Svoji budoucnost v DTM si umím velmi dobře představit. Série je skvěle obsazena, jezdecká úroveň je mimořádně vysoká. Uvidíme, jak to dopadne.