Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Calderónová se svezla se sauberem

Calderónová se svezla se sauberem

V Mexiku odjela sto kilometrů, tým ji pochválil

Po čtyřech letech se opět svezla s aktuálním monopostem F1 žena. Testovací a vývojová jezdkyně Sauberu Tatiana Calderónová absolvovala ve čtyřech úsecích sto kilometrů na Autodromo Hermanos Rodríguez v Mexico City.

Stalo se tak v rámci promoční akce a pětadvacetiletá Kolumbijka dosáhla nejlepšího času 1:23,170. Ve srovnání s nedávnou velkou cenou na stejném místě (které samozřejmě trochu kulhá) by nesplnila kvalifikační limit.

 

Tatiana Calderónová ve svůj velký den

 

Odvedla skvělou práci. Naším cílem bylo, aby získala lepší cit pro auto,“ vyjádřil se týmový manažer Beat Zehnder. „Přirozeně mně bušilo srdíčko trochu více než obvykle,“ svěřila se první Jihoameričanka ve F1. „Hlavně když jsem viděla tu spoustu fotografů a kameramanů, kteří mě obklopili, když jsem startovala motor. Stáj mě ale velmi dobře připravila a věděla jsem přesně, co mám dělat. Nemohu ani slovy popsat, jaký to byl zážitek. Zrychlení, brzdy, přítlak, to všechno bylo naprosto jedinečné.“

Calderónová, která závodí o dvě kategorie níž v GP3, byla mile překvapena tím, že neměla žádné kondiční problémy. „Po téhle stránce jsem na tom tedy dobře. V něčem to dokonce bylo jednodušší než v GP3.