Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Australské Gold Coast chce zpět závod IndyCar

Australské Gold Coast chce zpět závod IndyCar

Premiérka Queenslandu pozvala šéfa série

IndyCar by už na začátku roku 2020 mohla získat zpět jeden z legendárních podniků 90. let, závod v australském městě Gold Coast, respektive přesněji na jeho předměstí Surfers Paradise. Ráj surfařů stojí o obnovení závodu, který se jel naposledy v roce 2008.

Premiérka státu Queensland Annastacia Palaszczuková pozvala do Austrálie šéfa série Marka Milese, uvedl s odkazem na místní média Autosport. Závod by se mohl jet na začátku sezony. Právě Miles opakovaně v minulosti prohlásil, že by rád sezonu zahájil dříve než v polovině března a to právě zámořskými závody.

„Chodila jsem na ten závod. Pamatuji si, že na něj chodily desetitisíce lidí. Přineslo to městu velké investice a záplavu fanoušků z jihovýchodní Asie a ze severní Ameriky,“ uvedla premiérka.

„Je to teprve na počátku, ale bylo by skvělé mít tento tradiční závod zpět v Austrálii. Ráda si poslechnu, co si lidé z Gold Coast myslí,“ dodala Palaszczuková.

Jet na stejné trati, na níž závodila série CART, už bohužel není možné. Okruh přeťala tramvajová trať. Po neúspěchu s náhradou ve formě A1GP přišla do Gold Coast „domácí“ série V8 Supercars, která využívá zkrácenou variantu oblíbené trati.

Návrat závodu podporuje také bývalý šampion IndyCar a vítěz letošní Indy500 Will Power, rodák ze 180 kilometrů vzdálené Toowoomby, který se s Palaszczukovou tento týden sešel.

„Vyhrál jsem prakticky na každé trati IndyCar, ale Gold Coast je jedna z těch, kde jsem neuspěl. Bylo by to neuvěřitelné, kdyby se ten závod vrátil,“ dodal Power.