Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

McLaren má nového testovacího jezdce

McLaren má nového testovacího jezdce

Bude jednou opět vyhrávat s Brazilcem?

McLaren po sezoně kompletně obmění dvojici závodních jezdců, Fernanda Alonsa a Stoffela Vandoornea nahradí Carlos Sainz a Lando Norris. Poslední jmenovaný dosud plnil úkoly testovacího jezdce, takže tým z Wokingu potřeboval na toto místo najít někoho jiného. Dnes se dozvídáme, že prestižní místo dostal 20letý Brazilec Sérgio Sette Câmara Filho.

"Mým snem je stát se jezdcem F1. Rád bych McLarenu poděkoval, že mi dává tuto úžasnou příležitost. Teď se soustředím na integraci do týmu a zahájení co nejužší spolupráce. Budu naslouchat, učit se, pomáhat s vývojem vozu a podporovat McLaren," řekl šťastný mladík.

Câmara byl na stupních vítězů ve Velké ceně Makaa a dvakrát i v F3 Masters, jenže na kontě nemá ani jediné vítězství ve voze F3. Ve F2 loni vyhrál jeden závod, letos bude mít poslední šanci na vítězství v Abú Zabí. V roce 2016 byl v juniorském programu Red Bullu a s týmem Toro Rosso testoval na Silverstone, ale do F2 už šel na vlastní pěst. McLaren mu nyní kromě místa testovacího jezdce nabídl i post vývojového pilota a zároveň jej zařadil do své juniorky.

"Jsme nadšeni, že můžeme Sergia přivítat v McLarenu a v programu pro mladé jezdce. Už nějaký čas pozorujeme jeho progres a věříme, že je to nadějný mladý talent se skutečným potenciálem," řekl Gil de Ferran, sportovní ředitel McLarenu. Připomeňme, že tým z Wokingu letos navázal spolupráci s Petrobrasem, brazilským ropným gigantem, jenž mu od příští sezony začne dodávat palivo i maziva.