Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Jezdci diskutovali se šéfy šampionátu

Jezdci diskutovali se šéfy šampionátu

Kritika se snesla na pneumatiky

V předvečer Velké ceny Brazílie se sešli jezdci F1 na schůzi své stavovské organizace GPDA. Původně interní porada se změnila v čilou výměnu názorů mezi nimi a nečekanými hosty.

Mezi závodníky totiž přišli sportovní šéf F1 Ross Brawn (na snímku), ředitel velkých cen Charlie Whiting a manažer sportovního oddělení Pirelli Mario Isola. Téma bylo nasnadě: podoba monopostů po roce 2020.

Piloti především ocenili fakt, že se s nimi o této věci vůbec někdo baví. Dosud byly totiž partnery Liberty Media a FIA prakticky výhradně týmy. Až teď se někdo zeptal na názor v podstatě hlavních aktérů.

Jak už tomu po takových mítincích bývá, nikomu příliš do řeči nebylo. Nakonec se trochu rozpovídal alespoň Pierre Gasly. „Bylo to velmi zajímavé a poměrně dlouhé. Mluvili jsme o mnoha záležitostech,“ uvedl. „Snažíme se společně nalézt nejlepší směr budoucího vývoje F1. Je dobré, že byl vyslyšen i náš hlas. Řekli jsme, co by se mělo změnit, aby nás jezdění zase bavilo. Samozřejmě jsme se na všem neshodli, ale je to krok vpřed.

Kromě této diplomaticky formulované odpovědi se novináři dozvěděli, že poměrně důrazná kritika se snesla na Isolu. Ten nicméně rezolutně prohlásil, že s konstrukcí pneumatik pro rok 2019 už nelze nic dělat. Přislíbil však, že bude znovu prozkoumáno rozdělení směsí pro jednotlivé podniky.