Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Russell marně hledal slova

Russell marně hledal slova

Hlavou mu proběhla celá jeho kariéra.

George Russell v Brazílii dosáhl svého prvního vítězství ve velké ceně. Pro každého závodníka je to velký milník jeho kariéry a Brit na něj čekal téměř čtyři sezony.

Nemám slov. Cestou k pódiu jako by se přetrhla hráz se spomínkami,“ řekl Russell se slzami v očích. „Nejprve se mi vynořily obrazy mámy a táty, když jsem ještě závodil v motokárách a dále všechna podpora které se mi dostalo od ostatních v rodině, od mé přítelkyně, od mého trenéra a manažera. A pak samozřejmě Gwen (Lagrue), který mi dal šanci stát se součástí programu Mercedesu, James Vowles (hlavní stratég Mercedesu) a Toto (Wolff, jenž v Brazílii nebyl s týmem). Ten seznam je bez konce. Nevím, jak mám teď všem dostatečně poděkovat.

Výjezd safetycaru způsobil, že Russell musel v posledních kolech jet na hraně, aby udržel Lewise Hamiltona mimo dosah DRS. Double Mercedesu s Russellem na prvním místě mimo jiné natáhlo bodový náskok mladšího závodníka na 25 bodů. Hamilton v závodě ztratil s Russellem kontakt, když po prvním restartu kolidoval s Maxem Verstappenem. Nizozemec dostal za zavinění kolize pětisekundový trest a Hamilton byl dotázán, zda se obává, že s ním má Verstappen nějaký specifický problém.

Obávat se skutečně neobávám. Je jen přirozené, že když je člověk úspěšný, když jsou čísla na jeho straně, tak se z něj stane terč. Ale dobře, není to nic nového,“ řekl sedminásobný šampion.

Mercedes chtěl letos alespoň jedno vítězství a má double. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes