Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Russell byl schválně opatrný

Russell byl schválně opatrný

Bude dnes opatrný Hamilton?

George Russell dnes odstartuje do Velké ceny São Paula z prvního místa poté, co zvítězil v sobotním sprintu. Mladý Angličan si jistě musel užívat jeden ze vzácných soubojů s Maxem Verstappenem, již jistým šampionem letošní sezony. Tentokrát byl v roli dravce a svůj úkol zvládl, a ještě si přitom prý dával pozor, aby moc neriskoval.

Samozřejmě to byl pouze sprint, takže bylo třeba myslet na velikost risku a velikost zisku. Nechtěl jsem příliš riskovat a skončit bez bodů a do velké ceny odstartovat z posledního místa. Ale nakonec se to přece povedlo,“ radoval se jezdec Mercedesu, který stále čeká na své první vítězství ve velké ceně.

Díky tomu, že si Verstappen v souboji s Carlosem Sainzem poškodil přední přítlačné křídlo i díky Sainzově penalizaci se na druhou pozici postaví Russellův týmový kolega, Lewis Hamilton. Mercedes tedy nejspíše má šanci ukořistit první vítězství v končící sezoně. Jistě pomůže, pokud se jeho jezdci nesoustředí na vzájemný souboj, vždyť za zády budou mít vozy Red Bullu.

Obsadíme první řadu, to nám dává strategické možnosti. Budeme muset spolupracovat a jeden z nás asi dostane alternativní strategii, abychom měli větší šanci na vítězství.

Hamilton souhlasí.

Určitě budeme pracovat jako tým,“ řekl sedminásobný šampion. „Jsme tady kvůli týmu, potřebujeme výsledek pro tým. Samozřejmě budeme závodit opatrně a čistě. Neustále musíme mít na paměti, že cílem je získat výjimečný výsledek pro náš tým.

Skutečně to bude týmová hra, nebo se má Russell raději připravit na Hamiltonův tvrdý útok? Foto: Mercedes

Hrozbou číslo jedna je jednoznačně Verstappen. Hlavní závodní inženýr Mercedesu, Andrew Shovlin, se obává hlavně teplejšího počasí, které Red Bullu přihraje lepší přilnavost předních pneumatik. Navíc, Verstappen si včera pravděpodobně špatně vybral pneumatiky a dnes se pokusí co nejlépe využít nejměkčí směs.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes