Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nešlo udělat více

Nešlo udělat více

Red Bull: V souladu s očekáváními

Red Bull přijel do Brazílie jako vítěz předchozí velké ceny, jenže Interlagos není Okruh bratří Rodríguezů a ani neleží v tak závratné nadmořské výšce. Proto jezdci tohoto týmu před kvalifikací ani sami sebe nepočítali mezi favority. A předpovědi se nemýlily. Vozy vezoucí na kapotě červeného býka se opět ocitly v zemi nikoho mezi špičkou a středem pole. O to více se závodníci mohli soustředit na vzájemný souboj, ze kterého vyšel vítězně Max Verstappen, jelikož byl o 0,002 s rychlejší než týmový kolega.

"Dosáhli jsme nejlepší možný výsledek, páté místo, takže bychom měli být spokojeni," podíval se na svůj výkon Verstappen (5. místo). "V Q2 jsme se pokusili zajet nejrychlejší kolo na měkkých pneumatikách, avšak o vlásek nám to nevyšlo. Ale startovat na superměkkých není žádný konec světa, takže si s tím neděláme hlavu. Vyvážení vozu nebylo ideální, chtělo by to více přítlaku na předku. Bez toho bychom možná měli šanci porazit Ferrari, ale je to těžké, když na rovinkách ztrácíte tolik času.

Jsem si jist, že nastavení vozu bude dobré pro závod. Zítra by mělo být tepleji, což znamená větší zátěž pro zadní pneumatiky. Měli bychom být opět ve formě, v lepší, než jsme byli teď. Ale na suché trati to stejně budeme mít těžké. Kdyby zapršelo, mohlo by nám to pomoci."

Ricciardo se chce v závodě co nejrychleji vrátit za Verstappenovo zadní křídlo.

Daniel Ricciardo během kvalifikace věděl, že nebude startovat blízko Verstappena ani jezdců Mercedesu a Ferrari. Kvůli výměně turba klesne o pět míst a na startu se zařadí na 11. místo.

"Vůz je dobrý a nepamatuji si, že bychom tady v minulosti byli v kvalifikaci tak konkurenceschopní. Půl sekundy na pole position, to je docela dobré. Od včera víme, že závodní rychlost bude lepší," řekl Ricciardo (6. místo). "Kvůli penalizaci nebudu na startu stát mezi špičkou, snad se nám ale z 11. místa podaří rychle dostat vpřed a ještě si užiji zábavu, když se zapojím do bojů o přední místa."