Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso opět mluví o návratu do F1

Alonso opět mluví o návratu do F1

Možná se mu bude stýskat

Ještě neodešel a už připouští možný návrat. Poté, co o návratu do F1 v roce 2020 mluvil v Číně během víkendu WEC, se na toto téma rozpovídal i v Abú Zabí. Samozřejmě, nemá žádný konkrétní plán, ale kdyby byla chuť a dobrá příležitost…

"V této chvíli je obtížné představit si návrat, ale ano, dveře nejsou zavřené," řekl dvojnásobný mistr světa. "V první řadě proto, že netuším, jak se budu cítit příští rok. Toto je to, co dělám celý svůj život, tak jaké to bude příští rok? Možná přijde duben, květen a už budu zoufalý a možná najdu cestu zpět.

Ale nemám to v plánu. Rozhodnou mé pocity. Pokud se vrátím, tak ne z konkrétního důvodu, kvůli konkrétnímu cíli. Uvidíme, jak se budu cítit v půli příštího roku."

Alonso byl pak požádán, aby vybral nejlepší momenty své kariéry.

"Více než závody a vítězství si budu pamatovat lidi, s nimiž jsem tak dlouho pracoval, se kterými jsem strávil polovinu života. Je mi 37 a tady ve F1 jsem 18 let. Polovinu života jsem strávil s talentovanými inženýry, designéry, mechaniky, s vámi, lidmi od médií, se všemi zde. Máme hodně společných zážitků z mnoha dní a sezon. To je to, co si budu z F1 pamatovat. Přístup k závodům, filozofii za oponou velkých cen, přípravu, disciplínu každé části týmu. Když závodím v jiných sériích, uvědomuji si, jak je F1 o krok dál. Každé dva týdny to musí být perfektní výkon."