Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Vettela potrápil třetí sektor

Vettela potrápil třetí sektor

Ferrari: Ultraměkké gumy budou velkou neznámou

Ferrari se nakonec ocitlo tam, kde ho asi všichni odborníci viděli – ve druhé řadě. Možná se očekávalo, že alespoň Vettel zdolá Bottase, jenže jak čtyřnásobný světový šampion sám poznamenal, Mercedes v klíčovém okamžiku měl ještě v rukávě schované eso.

Myslím, že jsme se dnes vydali správným směrem, když jsme se soustředili na management pneumatik,“ konstatoval Sebastian Vettel (3. místo). „Docela jsme to zvládli. Obecně jsem spokojen. Samozřejmě, zítra bych raději začínal z první lajny, ale naši hlavní soupeři ve třetí fázi našli ještě nějaký výkonový přebytek. Už jsem klukům řekl, že do toho půjdeme od začátku naplno a uvidíme, co se bude dít. Na rovinkách máme solidní rychlost, ale v posledním sektoru ztrácíme kvůli chybějícímu přítlaku. Snad s tím půjde něco udělat.“

 

Kimi Räikkönen absolvoval poslední kvalifikaci v barvách Ferrari

 

Není nač si stěžovat,“ podotkl Kimi Räikkönen (4. místo). „Auto bylo v naprostém pořádku. Chyběla nám jen trocha rychlosti, zejména v posledním sektoru. To je místo, kde se propadáme nejvíce, a to po celý víkend. Konkurenti asi v počátku kvalifikace hráli trochu divadýlko, protože v jejím závěru nám výrazně odskočili. Zítra uděláme vše, co bude v našich silách. Začnu na ultraměkkých pneumatikách. Zatím s nimi tady nemáme moc zkušeností, kromě pár pátečních kol. Data tedy nějaká jsou, ale závod bude úplně jiná písnička.