Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Podle Hamiltona šlo všechno hladce

Podle Hamiltona šlo všechno hladce

Mercedes: Tým neztrácí motivaci

Lewis Hamilton znovu dokázal, že je mistrem kvalifikací. V rozhodujícím kole dokázal z auta i ze sebe vyždímat maximum. Vybojoval už 83. pole position a jedenácté v této sezoně.

Výkonem se mu přiblížil také kolega Valtteri Bottas a na startu ho doplní v první řadě. Díky tomu Mercedes obsadí první řadu na roštu už posedmé v probíhajícím ročníku! Oba jezdci do závodu vyjedou na ultraměkkých pneumatikách.

Lewis Hamilton (1. místo) byl pochopitelně spokojený: „Obě auta na startu v první řadě, to je skvělý závěr sezony. Když se ohlédnete za výkony naší stáje o letošních závodních víkendech – za prací našich mechaniků, inženýrů a stratégů -, všichni jsme se vyhecovali a nadále se jako tým posouváme dál. A to mě stále motivuje a povzbuzuje, abych je na dráze nezklamal a jejich snahu nepodkopal. Dnešní kvalifikace probíhala skvěle, hodně jsem si jí užil. Šlo to docela hladce, tým přípravu auta perfektně zvládl a načasoval. Vždycky bývá těžké se zlepšit v posledním kole, zvlášť když zajedete první kolo v třetí části výborně, ale mně se povedlo náskok ještě zvýšit.

Lewis Hamilton vybojoval už 83. pole position

Valtteri Bottas (2. místo) tentokrát nijak nezaostal. Věřil tomu, že by mohl získat další pole position, ale na výkon týmového kolegy nestačil. „Tým odvedl bezvadnou práci. Je úžasné pozorovat, že i když jsme si titul v Poháru konstruktérů zajistili už v Brazílii, všichni dál makají naplno, jsou rádi, že můžou soutěžit, a neztrácejí motivaci. Dnes jsem doufal, že bych si mohl zajistit nejvýhodnější pozici na startu, ale řekl bych, že Lewis zase podal v kvalifikaci výjimečný výkon, kdežto já v třetí části nedokázal zajet potřebný čas. Po první jízdě v třetí části jsem věděl, že mám rezervu, abych se zlepšil, a s Lewisem jsme oba z času ještě ukrojili, ale jemu se na rozdíl ode mě podařilo zvládnout celé kolo dokonale. Přesto jsem rád, že jsem v třetí části zajel slušné kolo a že jsme stáji dokázali zajistit zaslouženou první řadu,“ popsal Fin bitvu s časem.