Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Na co Räikkönen nikdy nezapomene

Na co Räikkönen nikdy nezapomene

Ferrari: Jenom rychlost nestačí

Rozloučení s Ferrari Kimimu Räikkönenovi nevyšlo. Až příliš brzy byl nucen odstavit svůj vůz. K velkému zármutku nejen své manželky a malého synka, ale i spousty příznivců, kteří nezapomněli, že mlčenlivý Seveřan je pořád posledním borcem, jenž pro Scuderii vybojoval mistrovský titul.

Zatímco Iceman dává Maranellu sbohem, Vettel bral poslední klání sezony jako odrazový můstek pro tu příští.

Myslím, že dnešek přesně charakterizoval náš letošní problém,“ podotkl Sebastian Vettel (2. místo). „Vždycky se dostaneme hodně blízko, ale ne dost, abychom vyhráli. Já tentokrát dlouho trčel za Bottasem. Byl jsem rychlejší, ovšem nebyl jsem schopen se před něj dostat. Teprve, když začal mít nějaké těžkosti, se mně to povedlo. Byli jsme silní na rovinkách, ale, jako po celý víkend, jsme ztráceli ve třetím sektoru, hlavně v závěrečných dvou zatáčkách. Máme za sebou velmi intenzivní rok a nyní ho musíme analyzovat. Je mnoho věcí, které je potřeba udělat lépe. Potenciál této stáje je pořád obrovský.“  

Sebastian Vettel příliš dlouho trčel za Bottasem

Je jasné, že jsem trochu zklamaný,“ přiznal Räikkönen (nedokončil). „Těšil jsem se, že svoji derniéru ve Ferrari oslavím pěkným umístěním a učinili jsme pro to opravdu všechno. Bohužel nastal jakýsi problém s elektrikou. Najednou jsem jsem přišel o výkon a pak se auto zastavilo. Je to škoda, ale tak to někdy chodí. Sezona byla slušná, jenže čtyři výpadky jsou příliš. Potřebovali jsme více spolehlivosti.

Děkuji všem fanouškům Ferrari, kteří mi vždycky podporovali. Zažili jsme společně dobré i špatné časy a bývalo to hodně zajímavé. Už napořád budu vzpomínat na to, jak jsme vybojovali jezdecký titul a dva Poháry konstruktérů.