Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Williams má nového velkého sponzora z Polska

Williams má nového velkého sponzora z Polska

Kubica přišel na palubu i s velkou truhlicí zlotých

Minulý čtvrtek Williams oznámil, že příští rok za něj bude závodit polský jezdec Robert Kubica. Tento čtvrtek tentýž tím oznámil, že získal nového sponzora, také z Polska (což samozřejmě není pouze shoda náhod).

Spolu s Kubicou nastoupila na palubu Williamsu i olejářská/palivová společnost PKN Orlen, jenž příští rok umístí loga svých produktů na zadní křídlo, nos, kryt motoru a zpětná zrcátka jeho vozu, jakož i na přilby a overaly obou jezdců a na týmové oblečení.

"Spolupráce PKN Orlen a Williamsu odstartuje novou éru polského motorsportu a naše značka bude známá po celém světě," píše se v tiskové zprávě od Daniela Obajteka, generálního ředitele a zároveň prezidenta PKN Orlen.

"Orlen Group je aktivní v pěti zemích Evropy a Severní Ameriky a naše produkty jsou dostupné v 90 zemích světa. Proto hledáme komunikační kanály, které by zlepšily naši globální pozici. Účast v F1 je jednou z nejefektivnějších cest, jak zviditelnit naši značku a jsme nadšeni, že tak učiníme ve spolupráci s Williamsem. Tým před pár dny oznámil Roberta Kubicu, jediného Poláka s účastí v F1, jako svého jezdce na rok 2019 a my chceme být součástí jeho cesty na vrchol."

Zahraniční média rovnou přišla i s informací, že Orlen Williamsu během let 2019 a 2020 vyplatí dohromady 26 milionů USD. Některé zdroje informují, že Kubica v roce 2019 Williamsu přinese 17 milionů USD, což by znamenalo, že Williams buď chtěl mít většinu peněz od PKN Orlen na svém účtu co nejrychleji, nebo Orlen zaplatil 13 milionů a další čtyři se ještě vyberou od menších Kubicových sponzorů.

Pokud jsou čísla pravdivá, není divu, že Esteban Ocon s jeho slevičkou na motory Mercedesu neměl šanci získat poslední volné místo na startech velkých cen příští sezóny, stejně jako další jezdci s menšími sponzory.