Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton by s Ferrari vyhrál, míní Montezemolo

Hamilton by s Ferrari vyhrál, míní Montezemolo

Letošní šampionát rozhodl jezdec, ne vůz

Lewis Hamilton by vyhrál, i kdyby závodil za Ferrari. Tak alespoň jeho výkon v uplynulé sezoně ohodnotil Luca di Montezemolo, bývalý prezident Ferrari. Velká pochvala pro Hamiltona, od Sebastiana Vettela se ale asi vánoční pohlednice nedočká.

"Tuto sezonu rozhodl Hamilton, on byl jazýčkem na vahách. Byl to nejlepší rok v celé jeho kariéře,“ řekl Montezemolo. "Měl i období, kdy byl slabý a v krizi, ale nic z toho tento rok. S Ferrari by vyhrál. A neříkám to proto, že podceňuji Vettela. Ten bude mít příští rok dobrou šanci využít další pokus v konkurenceschopném voze."

Ale i Montezemolo, tak jako řada jiných insiderů a analytiků F1, si myslí, že italský tým měl Vettela po prvních chybách rázněji podpořit, hlavně v médiích a zejména v těch italských. Současný šéf Ferrari Maurizio Arrivabene ale omezil kontakt s médii na nutné minimum.

Ferrari letos postavilo dobrý vůz. Někdy bylo i lepší než Mercedes, ale něco ještě chybělo. Vettel nepopiratelně udělal pár velkých chyb, ale tým ho měl podržet. Je to prvotřídní jezdec, důležitá součást týmu a ve chvílích frustrace ho tým musí podpořit," uvedl Montezemolo.