Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez se Strollů nebojí

Pérez se Strollů nebojí

Myslí si, že zůstane důležitým členem týmu

Mít za týmového kolegu, a tedy i nejdůležitějšího soupeře, někoho, kdo je třeba z juniorského programu, kdo je podporován dodavatelem motorů, kdo je stejné národnosti jako důležití členové stáje, nebo kdo například donesl truhlici plnou sponzorských dolarů, liber, eur, rublů, jenů, rupií, zlotých… Nic z toho není příjemné a je to docela dobrý důvod začít být podezřívavý. Ale co když ve druhém voze sedí syn největšího akcionáře týmu? Pokud by byl Lance Stroll příští rok rychlejší než Sergio Pérez, kdyby nasbíral více bodů, určitě by mu to zlepšilo renomé i náladu otcce Lawrenceho Strolla. Mexičan tvrdí, že se nebojí, a tým, za který bude závodit už šestý rok, má pořád jeho plnou důvěru.

"Toho se nebojím. V zájmu každého, včetně majitelů, je, aby byl tým úspěšný. Aby se jim investice do něj vyplatila. A k tomu potřebují nejlepší možné výsledky obou vozů," míní Pérez. "Oba musíme makat, musíme spolupracovat pro dobro týmu. Je to v zájmu nás všech. Teď jsme jeden tým, takže to tak musí být."

Připomeňme, že Pérez má také svou páku, sponzory z impéria jeho krajana Carlose Slima Telcel a Claro i mexický státní ropný koncern Pemex.