Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

IndyCar přilákala další tým z vytrvalostních závodů

IndyCar přilákala další tým z vytrvalostních závodů

Pět závodů odjede tým DragonSpeed

Vyzkoušet si závody IndyCar Series se v příští sezoně rozhodl tým DragonSpeed. V roce 2019 odjede stáj pětici závodů, včetně slavné pětistovky v Indianapolisu. V roce 2020 už by stáj ráda absolvovala celý ročník americké formulové série.

V kokpitu se představí třiatřicetiletý Brit Ben Hanley, který už čtyři roky startuje pro DragonSpeed ve vytrvalostních závodech. Závodil ale také v GP2, Euroserii F3000, Světové sérii Renault nebo Superleague Formula. Právě závody v sérii, kde jezdci reprezentovali fotbalové kluby, byly v roce 2010 jeho poslední zkušeností s monoposty.

Kromě Indy500 bude Hanley startovat v úvodním závodě v St. Petersburgu, v Barber Motorsports Parku, na Road Americe a na okruhu Mid-Ohio Sports Car Course. Nevynechá ani vytrvalostní závody.

Tým založil v roce 2017 Američan narozený na Kanárských ostrovech Elton Julian. Na kontě má vítězství ve třídě GTA v Pirelli World Challenge v roce 2015 a loňský triumf v European Le Mans Series ve třídě LMP2.

„IndyCar teď zažívá velký růst díky kvalitnímu závodění, které současná pravidla umožňují,“ řekl Elton Julian. „Fanoušci to vidí, týmy to vidí, výrobci a sponzoři to vidí a myslím, že NBC to také viděla, když se rozhodla koupit exkluzivní práva na televizní přenosy. Vzhledem k velkému zájmu nových týmů jsem vděčný, že IndyCar podpořila naši přihlášku a Chevrolet nám poskytl svůj motor,“ dodal.

Pro amerického výrobce není nový tým, který byl měl startovat v pěti závodech, problém. K Hondě se totiž přesune tým Harding Racing, který spolupracuje se stájí Michaela Andrettiho a týmy a výrobci nechtěli, aby Andrettiho mechanici měli přístup k datům obou dodavatelů motorů.