Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Villeneuve by mohl podle Coultharda brzy skončit

Villeneuve by mohl podle Coultharda brzy skončit

Kanaďan má dva závody na to, aby ukázal co v něm je.

Spekulace na téma možného odchodu Jacquese Villeneuva ze Sauberu rozhodně neustávají. David Coulthard prohlašuje, že pokud jeho blízký přítel a Mistra světa z roku 1997 nezačne během následujících dvou závodů podávat odpovídající výkony, může nakonec z formule 1 odejít.

Coulthard s Villeneuvem tento týden ve Švýcarsku oslavil své čtyřiatřicáté narozeniny. Podle Skota je Jacques frustrován. Pokud prý nedokáže dostat ze svého Sauberu brzy více, mohl by skončit mnohem dříve, než si lidé připouštějí.

Ve svém pátečním sloupku ve skotském deníku The Daily Rekord Coulthard píše: "Jacques to zatím v Sauberu nemá jednoduché. Má za sebou dva závody a média již spekulují, jestli si udrží své místo. To mu rozhodně nepomáhá.

Vím, že na to má. Pokud se však do Imoly nedočkáme dramatického zlepšení, tak by mne vůbec nepřekvapilo, kdyby odešel nebo k tomu byl odhodlán. Hovoří se o tom, že by jej měl nahradit Anthony Davidson."

Davidson se vrátil do formule 1 během Grand Prix Malajsie, když naskočil za nemocného pilota stáje British American Racing Takumu Sata. Sauber již dokonce s Angličanem vyjednával.

Názor, že by se Davidson v případě angažmá u stáje Sauber mohl stát ihned superhvězdou, nechává Coultharda klidným.

"Bylo by dobré, pokud by se ve formuli 1 objevil další Angličan. Anthony je navíc schopný a rychlý. Pokud se mne však zeptáte, jestli je to příští Schumacher, pak odpovím, že jím není."