Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Verstappen si v Marrákeši odpykával trest

Verstappen si v Marrákeši odpykával trest

Spíše to však byla exkurze do zákulisí

V zákulisí podniku formule E v Marrákeši se objevil jeden návštěvník, jehož přítomnost mnohé překvapila. Na rozdíl od klasických VIP nikterak nevyhledával pozornost médií. Byl zde totiž nedobrovolně.

Max Verstappen si v Maroku odpykával trest za extempore během VC Brazílie. Tehdy, jak známo, se po incidentu na trati pustil v padoku do Estebana Oocna nejprve verbálně a pak i fyzicky. Za strkanici před objektivy televizních kamer vyfasoval od FIA dva dny „veřejně prospěšných prací“.

První z nich absolvoval právě v Marrákeši. Až potud je vše v pořádku. Rozpaky ale budí to, co neposlušný Nizozemec měl dělat. „Max Verstappen navštíví e-prix jako důsledek rozhodnutí sportovních komisařů během VC Brazílie 2018. Bude na jeden den přidělen jako pozorovatel k ředitelství závodu, aby se detailně seznámil s náplní jeho činnosti a poznal její náročnost. Je to součást výchovného a vysvětlujícího záměru FIA v tomto případě,“ praví se v oficiálním prohlášení.

Za hvězdy byli v Marrákeši jiní, například herečka Elisabeth Hurleyová

Jinak řečeno, Mad Max byl potrestán tím, že tuto sobotu koukal na to, co dělají jiní. Je to něco podobného, jako kdyby provinilý občan v rámci výkonu veřejně prospěšných prací dlouhodobě sledoval, jak se uklízejí ulice...